Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

середу, 16 жовтня 2019 р.

Сини нам з вічності зоріють

Напередодні свята, Дня захисника́ Украї́ни, що відзначається у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва, хочеться пригадати усіх захисників нашої Батьківщини! Який великий подвиг, часто ціною в життя, вони здійснили!
В Уманській централізованій системі бібліотек були представлені книжкові виставки, проведено низку заходів, приурочених цим подіям.
Однією із них стала година пам'яті "Сини нам з вічності зоріють...", присвячена періоду неоголошеної війни на Донбасі та уманчанам, які загинули в зоні АТО (нині ООС).
З великою шаною згадали їх імена: Олег ОРЛОВ, Віктор КУМАНОВСЬКИЙ, Іван КАЧУР, Олексій КУРМАШЕВ, Дмитро ПОЖАРСЬКИЙ, Ярослав ГАЙДА, Владислав АЛЕКСЕЙЧУК, Андрій МИРОНЮК, Анатолій СЛОНСЬКИЙ, Ігор ШЛЯМАР, Андрій КИЗИЛО, Василь НІЖЕНСЬКИЙ, Юрій ТЮРЕНКО, Євген СИВКОВ. Уманська громада пам'ятає Вас, славні сини України!
За кожним чоловіком-воїном стоїть тендітна та водночас сильна жінка-мати, яка його виростила. Ростила, звичайно, не для війни, але зрозуміла та прийняла його вибір, благословила і оберігала своїм материнським серцем, а може це зробити тільки героїчна жінка. Мама кіборга Андрія Миронюка, Світлана Іванівна, прочитала кілька віршів про сина...
Низький уклін всім мамам, які пережили болючі дні війни, які не дочекались своєї дитини, і тим, які дочекались... В перехресті днів, місяців, коли хвилина схожа на вічність...
Начальник відділу культури Уманської міської ради, Гейко Тетяна Миколаївна, висловила співчуття родинам загиблих героїв та передала в бібліотеки міста, навчальні заклади та установи понад сотню примірників збірки "Слово про безсмертних". Книги про мужність, волю, героїзм уманських воїнів. На сторінках видання постають хлопці: усміхнені, життєрадісні, сильні і сміливі. Кожен зі своєю унікальною історією, але з однаково палким серцем, сповненим патріотизму. Їх імена навіки вплетені золотою ниткою в історію нашого міста й становлення української держави!















Немає коментарів:

Дописати коментар