Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

вівторок, 8 жовтня 2019 р.

Життєве кредо - закоханість у книгу

#Умань #Бібліотека_Умань
Вічність у книзі…
Людина живе доти, доки жива пам’ять про неї. Є особистості, про яких хочеться писати і говорити ще багато років після закінчення їх земного шляху. Таким був і Казидуб Григорій Олексійович, людина прекрасної душі, високої ерудиції, відкритого і доброго серця. Григорій Олексійович, близько 50 років, був для студентів Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини наставником у їх подальшому науковому житті. Професор, кандидат біологічних наук мав рідкісний лекторський дар, яскраві розповіді якого, магнетично привертали увагу майбутніх фахівців спеціальності біологія і географія .
Порядний, вимогливий викладач був ще й неабияким книголюбом. Залишена Григорієм Олексійовичем домашня бібліотека вражає навіть досвідчених книгознавців. Цілі полиці підписних видань зарубіжної та української класики, а ще енциклопедії, словники, довідники, галузеві видання…
Золотий фонд професора, для якого книга була справжнім скарбом, тепер переданий донькою в міську бібліотечну систему. Ці книги стануть «клондайком» для читачів.
Ще бібліотекарям подарували радіолу з платівками та друкарську машинку, які уже стали експонатами ретро-виставки. Ці предмети інтер’єру є родзинкою читального залу та фотозоною для користувачів.
Ми дуже вдячні родині Казидуба Григорія Олексійовича за цінні подарунки та за велику довіру до Уманської міської централізованої системи бібліотек. Пам’ять про Вашого батька і дідуся тепер буде жити у фондах книгозбірень міста, у вдячності читачів та бібліотекарів.












Немає коментарів:

Дописати коментар