Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

неділю, 8 вересня 2019 р.

Берегиня уманської журналістики

Святкова зустріч із Валентиною Андріївною Козицькою, з нагоди її ювілейного дня народження, залишила приємний спогад як у бібліотекарів так і в гостей.
Життя Валентини Андріївни – це книга. Книга, в якій багато цікавих і яскравих сторінок, мудрих кроків, ніжності, тепла, любові.
І якби ми сьогодні запитали рецепт щастя у нашої ювілярки, вона б неодмінно назвала саме працю. Скільки років віддала Валентина Андріївна редагуванню та написанню статей, передмов до книг, наукових відгуків і праць? Вона знана не лише в нашому місті, а й далеко поза його межами. Всі ми знаємо Валентину Андріївну Козицьку як заслуженого журналіста України, члена Національної спілки журналістів України, берегиню уманської журналістики, головного редактора газети «Уманська зоря» з 1994 по 2015 рр.
Яка ж це талановита жінка… Завжди толерантна, інтелігентна, стримана та рішуча і безкомпромісна, коли йдеться про честь і гідність. А ще чудова мама і бабуся.
Однією з чеснот Валентини Андріївни є доброта. Книга Володимира Задорожнього і Всеволода Піотровського «Земля просто неба», укладачем якої є Валентина Козицька – тому яскравий приклад. Історія цієї збірки особлива, адже вона побачила світ уже після смерті авторів. Як справжній митець, Валентина Андріївна не могла дозволити, щоб такі поетичні скарби так і залишились закопані в минулому, не дійшовши до свого читача.
Висловлюємо своє захоплення і шану берегині уманської журналістики.



































Немає коментарів:

Дописати коментар