Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

вівторок, 6 березня 2018 р.


Творець літературних феєрій
(до 90 річчя з дня народження Габрієля Гарсія Маркеса)


6 березня виповнюється 90 років від дня народження Габрієля Гарсія Маркеса (1927 - 2014), колумбійського письменника-прозаїка, журналіста, видавця і політичного діяча; лауреата Нобелівської премії з літератури (1982).
ЦБ для дорослих пропонує дізнатися 8 цікавих фактів з життя письменника:
1. Габріель був найстаршим із шістнадцяти дітей простого телеграфіста, Еліху Гарсіа і Луїзи.
2. Мало хто знає, але Габо пробував писати казки для дітей. Переконали його цього не робити сини письменника, які прочитавши одну його казку, сказали: "Ти, справді, думаєш, що діти настільки дурні?"
3. За словами письменника, якби він не став літератором, то хотів би бути тапером (музикантом) в барі. Таким чином "він би допомагав закоханим ще сильніше любити один одного".
4. Маркес став символом нової епохи в історії роману і реалізму. Його манера писати була настільки унікальна, що її віднесли до нового літературної течії - "магічний реалізм".
5. У 2004 році був опублікований роман Маркеса "Спогади моїх сумних повій", але за місяць до того як відбулася офіційна презентація роману, рукопис незаконним шляхом потрапив до рук "піратів", які одразу ж запустили її у продаж. У відповідь на це Габо змінює фінал роману.
6. Першим населеним пунктом, який побачив Маркес в 1957 році під час своєї поїздки на Всесвітній фестиваль молоді та студентів, стало українське містечко Чоп, в якому Габо провів близько п'яти годин.
7. В його есе про СРСР він написав, що здивований тому, що на цій території не має реклами кока-коли!
8. Щоб відіслати рукопис роману "Сто років самотності", Маркесу не вистачало 80 песо. Тоді він заклав міксер і фен своєї дружини Мерседес. Дізнавшись про це, вона сказала: "Не вистачає тільки, щоб роман виявився поганим".




Немає коментарів:

Дописати коментар