Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

понеділок, 24 жовтня 2016 р.

                 

                           Знайомтесь:  нові  книги!

         Запрошуємо переглянути нові книги, які нещодавно поповнили книжковий фонд нашої бібліотеки.                              

           Кузнець  Т. Історія України    ХІХ столітт: навчальний посібник.-Умань: ПП Жовтий, 2011. -356 с.

                                         
                                     

                                                                            

 Навчальний посібник з курсу"Історія України ХІХ ст." укладено у відповідності з  вимогами  кредитно-модульної системи. Він включає програму курсу та його структуру в межах  планових годин, а  також - теми семінарських занять, завдання для самостійної роботи, теми рефератів.




                                                                    

             Українська поезія ХІХ - ХХ ст.: Для серед. та ст. шк. віку /Упорядкув. текстів, передмов., навч-метод. матеріалів Т. І. Стадницького. -  К .: "Школа", 2009. - 320 c.: іл. - (Шкіл.  хрестоматія) .
                                                                                                                          



 

             

         До хрестоматії увійшли вибрані твори українських поетів ХІХ - ХХ століть, різноманітні за стильовим і світоглядним спрямуванням, рекомендовані шкільною програмою з української літератури.



         Вояковський Д. Ментальні кордони в Європі без кордонів/Даріуш Вояковський; пер. з польськ. В. Ф.Саган.-2-ге вид., допов. -К.: Ніка-Центр, 2015.-320.с.

       




         Монографія відомого польського соціолога,професора Даріуша Вояковського присвячене актуальній проблемі співвідношення між територіальними кордонами і ментальними границями в Європі.



        Франтишева И. Так мы жили / Ирина Франтишева. - Умань: "Визави", 2016. - 484 с.










В книзі нашої землячки прослідковується життевий  шлях автора  її  шкільні та студентські роки, трудова діяльність,  що пов'язана з нашим містом. Цікаві уривки-монологи з книги. Читаючи книгу, відмічаєш життєву мудрість , наполегливість, інтелігентність, творчу натуру автора.






       Браун Ден.  Інферно:  Роман / Ден Браун  - 2-е вид.- Харків: "Клуб сімейного дозвілля"- 2015 р. - 608 c.






       Ден Браун- неперевершений  майстер історичного трилера, автор численних  бестселерів . Його книжки розійшлися накладом  понад 200 мільйонів примірників у 52 країнах світу.   Дену Брауну знадобилося багато рокі, щоб втілити мрію в реальність і написати роман, який грунтується на "Божественній комедії"Данте.




        Тисовська Н. Двокнижжя : Романи / Наталія Тисовська. -К.: Наш час, 2015.-512с.: іл.







       У пропонованій читацькій увазі книжці під  однією обкладинкою зібрані найцікавіші детективно - пригодницькі  романи лауреатки  літературного конкурсу "Коронація слова-2011" Наталії Тисовської.  Разом з героями читачі "Двокнижжя" розплутуватимуть загадки не тільки в Україні, а й у далекій заокеанській  Буремній Затоці.





       Рудневич  М.  Я з Небесної Сотні: Повість. /Марко Рудневич. - К.: "А-БА- БА-ГА-ЛА- МА- ГА", 2014. - 182 c.



   

           Герой повісті молодого письменника  Марка Рудневича чимось нагадує cеленджерівського Голдена Колфілда. 19-річний студент Макс зі Сміли легко й відверто оповідає про своє життя - про навчання, родину,  про свою  кохану дівчину Іванку . Але стається Майдан, і Макс зі своїм другом-однолітком їде до Києва. Зрештою, це  повість про три вирішальні доби на Майдані.





         Кокотюха А. Привид із Валової:  Роман/Андрій Кокотюха. - Харків: "Фоліо", 2015 . -285 c. іл. - (Ретророман).





          Андрій Кокотюха - сучасний  український письменник, сценарист, журналіст.  Автор 50 художніх, документальних та науково-популярних книжок.  За його романами знімають художні фільми. У всіх поціновувачів з"явилася нагода пройти шляхами головного героя і відчути магію незвичайних  пригод у невідомому Львові.

Немає коментарів:

Дописати коментар