Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

вівторок, 24 травня 2016 р.

Знайомтесь: нові книги в нашій бібліотеці!

Пізнавати світ за допомогою книги – справа не лише цікава, а й корисна. Особливий інтерес у читачів викликають нові книги, які захоплюють новизною інформації, привабливим виглядом та яскравістю. Серед нещодавніх цікавинок Уманської центральної книгозбірні для дорослих такі книги:
1.    Великий енциклопедичний ілюстрований словник.[Текст] / ред. А. В.Степура [та ін.]. – Донецьк: ТОВ «ВКФ «БАО», 2012. – 768 с., 16 арк. іл:іл.

Увазі читачів пропонується великий енциклопедичний ілюстрований словник. Він відображає сучасне уявлення про людину і світ. Видання включає інформацію із галузі історії та географії, біології та медицини, економіки та права, філософії та релігії, літератури та мистецтва. Доступність, точність, об’єктивність інформації — ось критерії, якими керувались автори словника. Видання адресоване широкому читацькому загалу.

2.    Україна - європейська країна. [Текст] / авт.-уклад.: С.Чайковський, - К.: Балтія-Друк, 2015. – 124 с.: іл.


Яскраве видання, у якому статті з історії нашої держави проілюстровані унікальними експонатами зі знаменитої скарбниці - Національного музею історії України, не залишиться непоміченим у світі книжкових новинок. Розповідь доповнюють факсимільні копії цікавих історичних документів з фондів музею. Оскільки національний музей історії України є справжньою скарбницею найцінніших історико-культурних та мистецьких реліквій народу.

3.    Лукінюк М. В. Руйнуємо міфи! Полемічні нотатки до українсько-російської історії з окремими фрагментами з дискусій автора в Інтернеті [Текст]/ М. В. Лукінюк: Серія «ІСТОРИЧНІ СТУДІЇ». – К.: Український пріоритет, 2014. – 576 с.


У книзі "Руйнуймо міфи!" автор, віддавши належне задавненим стереотипам, які й під сучасну пору стирчать у нашій свідомості, ретельно та міцно "забиті" імперськими ідеологіями, обумовлюючи стереотипну хибність нашого мислення та викривленість сприйняття реальної дійсності, значну увагу приділив новотворам сучасних міфотворців, що продукуються буквально в нас на очах.

4.    Культура: ілюстр. енцикл. України [Текст]/ М. В. Попович. – К.: Балтія-Друк, 2015. – 184 с.


У книзі представлено жанрове і тематичне багатство української культури, витоки української писемності, історія літератури, театру, кіно і фотомистецтва, церковне і прикладне мистецтво, живопис і архітектура.

5.    Міфи та легенди давньої України [Текст]/ В. Войтович. – Вид. 7-е, доповн. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2014. – 464 с.


Це захоплююча літературно-художня розповідь про дивовижний світ наших далеких пращурів, їхню високу духовність і єдність із Природою, рідною Землею. Пером і пензлем автор змальовує яскраві міфічні образи, які, незважаючи на усілякі перешкоди, пережили віки і дожили до наших днів. Це — Сварог, Перун, Дажбог, Лада, Купало, Коляда, Берегиня та інші, а ще — величезна кількість демонологічних персонажів. Пропонована книга — то набуток багаторічної праці, який стане у пригоді всім, хто цікавиться українською міфологією.

Немає коментарів:

Дописати коментар