Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

суботу, 15 листопада 2014 р.

Знайомтесь, нові надходження нашої бібліотеки!

Штельмах Л. М.
P.S. Григорія Сковороди.../ Л. М. Штельмах. - Харків: ТОВ Творч. об-ня
«Гімназія»,2013. - 315с.
         Ніхто не знає, як генії переживають кожну наступну хвилину своєї геніальності. Що вони при цьому відчувають. Як борються. Як тікають від своєї самотньої вдачі. У сучасному світі Григорія Сковороду знають здебільшого як геніального дивака-філософа, який ще у XVIII столітті спромігся віднайти формулу щастя. Але не всім відомо, що сам Григорій Сковорода щасливим не був. Тікаючи від світу, він намагався сховатися у власній філософії і не збожеволіти від усвідомлення своєї місії. А ще він покинув кохану. Зрікся церковних канонів. Залишив дім. Спростував гроші, славу й багатство. І після смерті народився знову. У XXI столітті. У тілі невдахи-поета, якого звали Сергій... 

Чичибабин Б. А.
Собрание стихотворений / Б. А. Чичибабин; сос. Л. С. Карась-Чичибабина; С. Н. Буниной. – Харьков: ООО «Бибколлектор»,  2013. –  890 с.
Это издание представляет собой наиболее полное сочинение стихотворений выдающегося поэта ХХ века Бориса Алексеевича Чичибабина (1923 - 1994). Ему выпала трудная судьба: Вятлаг, неприкаянность после освобождения, годы отверженности, замалчивания… Борис Чичибабин разделил всю боль, тревоги и надежды своего народа и выстоял. В своей жизни и поэзии он исповедовал принцип, сформированный Бетховеном (кстати, это его любимое изречение): «Единственный героизм – видеть мир таким, какой он есть, и все-таки любить его». Так он жил, так он писал.


Сорока Ю. В.
Арахнофобія: роман / Ю. В. Сорока. – Київ: Золоті ворота, 2013.  –  251 с.

Арахнофобія – це не лише медичний термін. Арахнофобія— це жах, з яким зустрічаєшся у реальному житті, а він висушує твою душу розумінням: потвора зовсім поряд.
Вона чатує. Вона готова напасти у той момент, коли ти очікуєш на небезпеку найменше. І тоді тебе нікому буде захистити. Окрім людини, котра сама пройшла рукотворне пекло й загартувала свою душу у горнилі чужої війни. Отже спробуємо пройти тим шляхом, який пройшов львівський приватний детектив Ярослав Савицький, і осягнути холодну жорстокість, на яку може буде здатна людина...


Чигиринська О. О.
Християнство/ О. О. Чигиринська, О. Є. Дорошенко. – К.: Техніка, 2013. – 160 с.
На сьогодні майже третина жителів Землі хоча б номінально належить до тієї чи іншої християнської конфесії. А в нашій країні християнами себе вважають більшість населення. Але при цьому багато з них мають вельми віддалене уявлення про історію християнства, його віровчення та практику. Заповнити ці прогалини, а також познайомити з християнством представників інших віросповідань і має наше видання.



Варгас, Льоса Маріо. 
Сон кельта : роман / Л. М. Варгас ; [пер. з ісп. В. Й. Шовкуна]. – Харків : Фоліо, 2013. – 539с.

Маріо Варґас Льоса (нар. 1936) - всесвітньо відомий перуано-іспанський прозаїк, драматург, есеїст, філософ, публіцист, політичний та громадський діяч, лауреат Нобелівської премiї 2010 р. за «зображення прихованих механізмів влади і найяскравіші картини людської боротьби, бунту і поразки». Таке формулювання перш за все відноситься до роману Льоси «Сон кельта» (2010). В основу сюжету покладено реальну історію легендарного борця за незалежність Ірландії Роджера Кейсмента. 



У горнилі локальних воєн…: Нариси, спогади, вірші, пісні. – Умань.: Видавництво «АЛМІ», 2014. – 536 с.

Це видання є логічним і закономірним продовженням унікальної книги «Відлуння афганських гір», яка знайшла одностайне схвалення в усіх, хто її читав. Але воїнами-інтернаціоналістами називають не лише афганців. З 1924-го по 1989 роки наші військові брали участь в бойових діях на території більше 20-ти іноземних держав: Іспанії, Монголії, Китаю, Ефіопії, Північній Кореї, В’єтнамі, Анголі та інших.
         В пропонованій книзі – розповіді про ті події та їх учасників.



Мустафін О. Р.
         Справжня історія стародавнього світу / О. Р. Мустафін. – Харків: ТОВ «Бібколектор», 2013. – 349 с.

«Справжня історія Стародавнього світу» – це не просто книжка про події, що відбувалися тисячі років тому. На відміну від шкільних підручників, в ній йдеться не лише про історію окремих народів – шумерів, єгиптян, греків, римлян, а й про увесь Стародавній світ як цілісну систему. Чому перші міста з’явилися на Близькому Сході, а коня приручили в Україні? За чим шумери плавали до Стародавньої Індії? Що греки запозичили у фінікійців окрім абетки? Чи могли зустрітися Будда, Конфуцій і Піфагор? Чому індіанці, що жили за тисячі кілометрів від Єгипту, теж будували піраміди? І як так сталося, що наймогутніші держави виявилися безсилими перед вихідцями з маленького містечка на краю цивілізованого світу? Відповіді на ці та багато інших питань дозволяють не лише дізнатися про цікаві факти, але й зрозуміти «логіку історії». Від появи перших людей – до виникнення держави. Від першого обробленого каменю – до класичної філософії. Глава за главою читач пройде той шлях, яким століття за століттям проходило людство. Різні культури, різні цивілізації, різні релігії – і спільна спадщина Стародавнього світу, без якої не можна уявити сучасного життя. Колесо і папір, гроші і глиняний посуд, літери і цифри, спорт і пошта, театр і вибори – про те, як і чому вони виникли чи були винайдені, розповідає ця книжка.



Сергій Шарик Двічі графиня та двічі генерал / Сергій Шарик. – К.: Гамазин, 2014. – 496 с.

Він — польський магнат, представник знатного роду Потоцьких, патріот, якого наречуть зрадником. Вона — одна з найгарніших жінок Європи, фаворитка могутнього Григорія Потьомкіна. Він подарує їй палаци і парки, нині перлини українського культурного надбання, з-поміж яких славетна «Софіївка». Вона йому — друге народження.
   Історія їхнього кохання розгортається на тлі політичних колізій кінця ХVIII ст. між Річчю Посполитою та сусідніми державами.



Михайло Наєнко
 Інтим письменницької праці: літературно-критичні дослідження / М. К. Наєнко. – К.: ВЦ «Просвіта», 2013. – 736 с.

У книжці йдеться про найбільш загадкове в літературознавстві явище ‑ специфіку письменницької праці. В Україні подібних досліджень ще не було. Практикувалися різні поради на допомогу молодим авторам, видавалися збірники висловлювань письменників чи інтерв’ю з ними про особливості їхньої творчості, але до узагальнюючого характеру праць справа не доходила. Автор пропонує бодай частково заповнити цю прогалину, використавши доступні матеріали з українського письменства та скориставшись деяким досвідом зарубіжного літературознавства.
До цієї теми близькі також питання розвитку теорії літератури в Київському університеті, оскільки пов’язані з можливим відкриттям в університеті Літературного інституту (монографія «Теорія і літтворчість...»). «Додаток», що вміщений у кінці книги, дає довідкову інформацію про автора та уявлення про рецепцію його праць вітчизняними і зарубіжними філологами. Книжка розрахована на всіх, хто не байдужий до художнього слова і наукової думки про нього.



Лепкий Б. Мотря / Мазепа: Трилогія. – Т. 1,2. – Чикаго: Видавництво Миколи Денисюка, 1959.

У книзі вміщено перший і другий томи повісті „Мотря", що входить до історичної епопеї „Мазепа" класика української літератури Богдана Лепкого (1872–1941). Твір відбиває реалії життя в Україні мазепинської доби з її складністю, героїкою, трагізмом. Нинішніх, як і попередніх, українських читачів повість „Мотря" приваблює високомистецьким зображенням непересічних історичних постатей та взаємин між ними, їх відповідей на виклики долі, їхнього ставлення до обов'язку перед Україною. Твір звучить на диво по-сучасному — змінюються історичні обставини, але незмінними залишаються почуття і прикмети людей: любов і ненависть, героїзм і нікчемність, жертовність і продажність, ідеалізм і меркантильність…
Видання адресоване широкому колу читачів, які цікавляться минулим України та її красним письменством.


Богдан Лепкий
Мазепа: Трилогія. – Кн.3. – Чикаго: Видавництво Миколи Денисюка, 1959.

У книзі вміщено повісті “Не вбивай” і “Батурин” з історичної епопеї “Мазепа” класика української літератури Богдана Лепкого (1872–1941). Твір видбиває складність, героїку і трагізм мазепинської доби під час фатальної для України Полтавської битви. Високий патріотизм і зрадництво, героїзм і нікчемність, шляхетність і ницість, людинолюбство і людиноненависництво — все це в органічному поєднанні з майже документальним описом конкретних історичних осіб і подій майже не залишає байдужим нашого сучасника, викликає асоціації з нинішнім буттям України й українців.


Богдан Лепкий
  Полтава /Мазепа: Трилогія. – Кн.4. – Чикаго: Видавництво Миколи Денисюка, 1959.

У повicтi хронологiчно продовжено оповiдь про життя i дiяння славетного гетьмана часiв Полтавської битви — до i пiсля її завершення.












1000 фактів про Україну /В.М. Скляренко. – Харків: ТОВ «Бібколектор», 2013. – 315 с.

Історія та політика, наука і техніка, мистецтво і спорт - ось далеко не повний перелік тем, що висвітлюються в нашому виданні. Ви дізнаєтесь про видатні археологічні пам'ятки - Кам'яну Могилу і Херсонес Таврійський, що увійшли до Списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО; про природні багатства України - мінеральні води та цілющі грязі, заповідний ковиловий степ і карпатські ліси, поклади вугілля та нафти, про визначні наукові відкриття і технічні досягнення і, насамперед, про надзвичайних людей, які жили в нашій країні в різні часи.








Немає коментарів:

Дописати коментар