Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

четвер, 5 червня 2014 р.

Завітайте до нас!

 Бібліотеки - найбільш стабільна складова  інформаційних ресурсів держави. Під впливом вимог часу змінюються бібліотечні технології, методи формування і розповсюдження інформаційних ресурсів, форми обслуговування користувачів.

Сьогодні, враховуючи роль публічної бібліотеки у формуванні інформації суспільства центральна бібліотека для дорослих намагається працювати як центр інформаційного забезпечення потреб користувачів, забезпечуючи вільний доступ до традиційних   та інноваційних ресурсів.
Для користувачів відкриті картотеки газетно-журнальних статей, які постійно поповнюються новими матеріалами, підбірка рекомендаційно-інформаційних списків веб-сайтів в мережі Інтернет. На базі бібліотеки діє Публічний центр регіональної інформації, метою якого є накопичення інформації про регіон та інформування населення про діяльність місцевих владних структур.

Тут можна ознайомитись з матеріалами сесій Уманської міської ради  та рішеннями міськвиконкому в друкованому та електронному варіантах. Бібліотекарі займаються оформленням тематичних папок, де накопичується та оновлюється інформація. 
Особливу увагу в організації інформаційної та довідково-бібліографічної роботи приділяється обслуговуванню найменш соціально-захищених верст населення - це пенсіонери, люди з особливими потребами, ветерани війни і праці, малозабезпечені і одинокі громадяни.
То ж  у нас користувачі можуть дізнатися про пільги   для цих верств населення, закони та зміни до  них, кодекси, соціальне забезпечення та соціальний захист. Створено умови для вільного доступу населення до інформаційних ресурсів місцевого самоврядування: законодавчих, нормативних, статистичних, економічних, аналітичних, соціологічних та інших матеріалів.

Велике значення в роботі бібліотеки має ділове співробітництво із службою соціального забезпечення населення, адміністрацією міста, медичними закладами, закладами освіти. Надання доступу до мережі Інтернет відкриває для користувачів можливості використання інших джерел інформації. Усі бажаючі можуть записатися на курси комп'ютерної грамотності, де отримають практичні навики у роботі з комп'ютером. Відкрита програма скайп, яка дає можливість спілкуватись із  рідними за кордоном. Тут ви можете знайти сайти для працевлаштування, банківське обслуговування, мережі інтернет-магазинів, соціальні мережі будь яку інформацію на свій смак. Тож запрошуємо усіх бажаючих завітати до нас і скористатися інформаційними послугами. 




Немає коментарів:

Дописати коментар