Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

четвер, 26 грудня 2013 р.

Вітаємо з Новим роком!

 Чи знаєте ви, що новорічне свято - найдавніше з усіх існуючих свят. При розкопках давньоєгипетських пірамід археологи знайшли посудину, на якій було написано: «Початок нового року».

 Як і у більшості давніх народів, початок Нового року на Русі асоціювався з початком весняного відродження природи. Найімовірніше Новий рік святкували з появою нового Місяця в перші весняні дні, найближчі до весняного рівнодення.

У той же час протестантські країни перейшли на григоріанський календар  у 18 столітті, таким чином тривалий час Новий Рік у православних та протестантських країнах наступав на 11 днів пізніше за католицький. 20 грудня 1700 року за указом царя Петра I Новий рік у Російській Імперії святкують, «…за прикладом усіх християнських народів…» 1 січня. 

Тож, прийміть від колектива нашої бібліотеки  найщиріші вітання з Новим роком. Нехай це свято – вісник оновлення, мрій і сподівань – принесе Вам і Вашій родині добро, мир і достаток. Бажаємо, щоб у новому році Ви зробили все те, про що так давно мріяли. Віримо, що у новому році Ви відчуєте турботу з боку колег, тепло друзів та близьких. Щастя Вам, міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших бажань.
З Новим Роком!










Немає коментарів:

Дописати коментар