Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

пʼятницю, 8 березня 2024 р.

 

ІСТОРИЧНИЙ ДЕНЬ У БІБЛІОТЕЦІ З ІГОРЕМ КРИВОШЕЄЮ

Коли з’явився сучасний герб Умані?

Що таке Пилява?

Який статус мало наше місто раніше?

Що таке Імамнія?

Скільки назв мало наше місто Умань?

Якого роду назва нашого міста?

Умань – єврейське місто?

     Презентація «Міський герб Умані: історія та сучасність» перетворилася на інтелектуальну дискусію між лектором та аудиторією.

     Молода генерація нашого міста – студенти УПАЛ, УГПК та УДПУ – крім інформації про герби нашого міста, дізналися багато цікавого та корисного про минуле Умані, про вулиці та будівлі, про хасидів та родину Потоцьких, про гетьманів та турків, про монастирі та костели...

     Це все мало можливість відбутися завдяки фундаментальним знанням, величезній ерудиції, професіоналізму та завзятості  кандидата  історичних наук, професора кафедри всесвітньої історії та методик навчання УДПУ Ігоря Кривошеї, який зумів зацікавити та донести до молоді такі важливі факти про  минуле нашого міста в контексті історії.

     Дякуємо Ігореві Івановичу за таку змістовну, цікаву та корисну розмову та надіємось, що в подальших лекціях буде піднято ще багато важливих та цікавих тем по історії нашого краю.





Немає коментарів:

Дописати коментар