Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

пʼятниця, 16 лютого 2024 р.

 

Воїни світла в наших серцях

20 лютого в Україні вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні. На згадку про події Євромайдану десятирічної давнини в Києві, щоб гідно вшанувати подвиг полеглих за волю України, за право на самовизначення, гідність, свободу, суверенність нашої держави, демократію та європейське майбутнє України, відбувся День Героїв Небесної Сотні в нашій бібліотеці «Воїни світла в наших серцях».

На Майдані побувало багато людей з різних куточків України. І, уманці - не виключення. Середюк Леонід Іванович – місцевий краєзнавець, вчитель історії, громадський діяч, який зараз займається волонтерською діяльністю, та волонтер Мельничук Олександр Петрович розповіли учням ДНЗ «Уманський професійний аграрний ліцей» (викладач – Старовойтова Т.В. ) про події, що відбувалися на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках, активними учасниками яких вони були.

Багато з тих, хто був на Майдані, продовжив боротися за свободу і незалежність нашої країни під час проведення антитерористичної операції на сході України та під час повномасштабної війни. На жаль, багато з них героїчно загинули, захищаючи свій народ і Батьківщину.

Мама загиблого Героя Михайла Ніконця – Таїсія Ніконець, Ольга  та Валентина Ісакіни – мама та вдова загиблого Героя Станіслава Ісакіна, мама полеглого Героя Романа Чорномаза  - Тетяна Олександрівна Чорномаз поділилися спогадами з присутніми про своїх синів, про їх незламність та любов до рідної країни. Вони були Героями, віддавши своє життя за свободу і незалежність України.

Небесна Сотня стала для всієї України не лише символом жертовності, героїзму та патріотизму, а й прикладом та джерелом натхнення для наших воїнів, які гідно захищають територіальну цілісність України на сході, утверджуючи наше право бути Українцем.

Герої Небесної Сотні прийняли перший бій у війні, яка триває донині.

Їх подвиг слугує прикладом мужності та звитяги для теперішніх героїв російсько-української війни, які на полі бою дають відсіч підступному ворогові, захищаючи право українського народу на незалежність.

Останні події змусили нас усіх ще раз зрозуміти – лише в єдності ми непереможні, в єдності українського народу та всього цивілізованого світу. Лише тоді, коли ми разом, ми є великою, потужною, непереможною силою. Злагода, братерство та єдність – це наша перемога. Тримаймося, борімося, перемагаймо! Бо це наша земля!















Немає коментарів:

Дописати коментар