Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

четвер, 16 листопада 2023 р.

 

Вечір у бібліотеці з мисткинею

 Оленою Поліщук

     Український народ, увібравши в свою культуру традиції багатьох прадавніх поколінь, славиться у світі своїм народним мистецтвом, у якому своєрідно зберігалася історія народу, його звичаї та традиції, його світогляд та відчуття краси.

     У безцінних скарбах народного мистецтва Черкащини живе добра поетична душа, талановита уманська мисткиня  - Олена Поліщук, яка вплітає нові яскраві квіти у нев’янучий вінок краси і гармонії.

     Олена Василівна розповіла присутнім про історію виникнення та особливості зразків народного декоративного мистецтва Черкащини, про метафори-символи окремих елементів декоративних візерунків, познайомила зі своїми творчими роботами, посіявши в душах присутніх розуміння краси і значимості народного мистецтва та смаку до індивідуальної творчості.

     В роботах майстрині  - живе продовження традицій настінного розпису Уманщини, вони експонувалися з успіхом на численних виставках в Україні та за рубежем, демонструючи невичерпність ліричного таланту мисткині.  Бо така вона, душа українська – багатобарвна. Щира і щедра на Красу.

     Приємним сюрпризом для гостей стали подарунки-обереги від Олени Василівни за будь який донат на ЗСУ.

     Дякуємо Олені Василівні за такий чудовий вечір в нашій бібліотеці та зичимо їй творчого натхнення і довголіття, здійснення всіх крилатих задумів, нових злетів і досягнень, щедрих ужинків на благодатній прекрасній ниві!








Немає коментарів:

Дописати коментар