Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

пʼятниця, 15 вересня 2023 р.

Дзвін миру — символ спокою

❤️
Мир на Землі – це затишок і тиша,
Це сміх дитячий і душі політ ,
Коли поет чарівні вірші пише
Про незвичайний, дивовижний світ
❤️
🕊
21 вересня людство
відзначатиме Міжнародний день миру як день всесвітнього супротиву війнам та насильству, який було започатковано в 1981 році, і дотримується багатьма націями дотепер.
☝️
Невід’ємною процедурою цього дня є символічний «Дзвін миру», відлитий із монет, які зібрали діти з 60 країн світу. Напис на Дзвоні свідчить: «Хай живе загальний мир у всьому світі».
Під час церемонії, яка триває близько 15 хвилин, обов’язково є хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах.
💙💛
Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням. Це — усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі досі триває боротьба з російським агресором. Мирне небо стало, як ніколи, найбільшою цінністю та мрією кожного українця.
📚
У бібліотеці для дорослих наразі проводиться молодіжний дайджест "Дзвін миру — символ спокою", який може переглянути кожен охочий та ознайомитися з літературою, що охоплює питання миру і свободи в Україні, а також у решти цивілізованих країнах світу.
✨
Тож з нагоди Міжнародного дня миру хочемо побажати всім нам спокою, процвітання, міцного здоров’я і найголовніше — Перемоги над підлим сусідом!
Справедливого миру нам усім! Нехай він запанує в Україні та кожному куточку світу!
















Немає коментарів:

Дописати коментар