Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

четвер, 18 травня 2023 р.

Українська вишивка

День вишиванки

     Яка ж гарна наша українська вишиванка! Очей неможливо відвести. А яка давня. Тисячоліття прошуміли над нею, а вона цвіте і крізь віки несе до нас інформацію про світ далеких пращурів, про історичну юність нашої країни.

     День вишиванки є неофіційним народним святом, яке започаткували у 2006 році. Зазвичай День вишиванки припадає на третій тиждень травня, у четвер. Цьогоріч ми святкуємо День вишиванки 18 травня.

     Нині в День вишиванки школярі, студенти та дорослі одягають вишиванку та йдуть в ній у звичних справах. Разом із тим, це свято має глибокий зміст. По всьому світу об’єднуються українці в одній ідеї та показують, що мають власну самоідентифікацію та національний код.

     У цей день варто пам’ятати свою національну та громадянську позиції, культурну освіченість та духовну свідомість.

     Пропонуємо переглянути відеоролик «Магія та чарівність української вишиванки», створений бібліотекарями нашої книгозбірні до Дня вишиванки, та долучитись до святкування, одягнувши вишите вбрання.

Немає коментарів:

Дописати коментар