Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

вівторок, 18 травня 2021 р.

Відгук на книгу

Як зрозуміти тих, кого неможливо зрозуміти

   Чому одних людей ми розуміємо з півслова, а інших не розуміємо взагалі? Чому дуже успішні люди інколи здаються нам ідіотами і психопатами? Як подивитися на себе очима інших людей і навчитися розуміти навіть тих, хто на нас абсолютно не схожий?  Якщо Ви не знаєте відповідей на ці питання, тоді Вам варто прийти в Уманську міську центральну бібліотеку для дорослих і прочитати книгу Томаса Еріксона «В оточенні ідіотів або Як зрозуміти тих, кого неможливо зрозуміти» .

     Книга допомагає краще сприймати людей з різними типами поведінки й ефективно з ними спілкуватись .

     Томас Еріксон (нар. 1965) — шведський письменник, психолог з соціальних комунікацій, біхевіорист та особистий тренер.

     Книга "В оточенні ідіотів" читається досить легко, невимушено, моментами навіть смішно (особливо коли читаєш і впізнаєш у написаному себе). Автор розділяє людей "по кольорам", що відповідає видам темпераменту, і описує на багатьох прикладах поведінку кожного з типу темпераменту. В описі можна прочитати і знайти відповідь на питання "чому" людина робить саме так, "що" саме вона намагається донести саме такої своєю поведінкою, та "як" з нею краще вести діалог, щоб таки отримати бажаного результату.

    Від книги неможливо відірватися. Дуже цікаво написано і дуже допомагає в спілкуванні. Автор, слідом за Гіппократом та Юнгом, пропонує розділити всіх людей за їх життєвими цілями й стратегіями поведінки. Всього виділяє чотири типи, та дає цінні поради, як спілкуватися з тим або іншим типом, знаходити спільну мову, які підходи необхідно застосовувати і т.д. Взагалі, це хороша книга про спілкування з людьми. Допомагає стати набагато більш терпимим до тих, хто є повною вашою протилежністю.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар