Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

вівторок, 25 квітня 2017 р.

Міжнародний день пам’яті Чорнобиля

«Поріс Чорнобиль нашою бідою»


26 квітня 1986 року ... Саме тоді стався вибух на Чорнобильській АЕС. Щороку в цей день надують про аварію на Чорнобильській атомній станції. Але скільки життів забрав Чорнобиль? Тисячі, мільйони, а, може, значно більше? Скільки часу ще буде нагадувати про себе Чорнобиль? 

Тривожні трагічні дзвони лунають над землями України, вказуючи точну адресу біди - Чорнобиль. Саме там вибухнув атомний реактор, і «мирний» атом приніс таке лихо, якого людство ще не знало. І найстрашніше те, що наслідки чорнобильської трагедії ми будемо відчувати довгі роки, і нащадки не раз пом'януть нас словами гіркими й гнівними. 
Страшним лихом для всього українського народу стала та аварія на атомній станції. Це сотні і тисячі хворих і калік, села і міста, які аж «світяться» від радіонуклідів, радіаційний фон у деяких місцях у десятки разів перевищує допустимі норми. Забруднені всі райони, куди тільки сягнула чорна хмара чорнобильського лиха. 
Нині поля і луки, ліси і озера, річки і ставки поблизу Чорнобиля уражені тяжкою невидимою хворобою, яка залишиться незагойною виразкою на лоні природи, закарбується в серцях тих, хто покинув рідну домівку, обжиті місця. Важко було їм залишати рідні хати, усе те, що вони нажили своєю працею, — ніби відірвати частку свого серця.
Кожна людина має глибоко замислитися над своїм власним ставленням до природи, до рідної землі. Обов'язок кожного з нас — добре пам'ятати, що Україна — одна, і треба її берегти. Треба жити в єдності з природою, берегти і примножувати її багатства. Кожен справжній патріот повинен берегти свою землю, піклуватися про її благополуччя, щоб чудові краєвиди завжди милували людське око.



Немає коментарів:

Дописати коментар