Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

четвер, 10 березня 2016 р.

Шевченко в кожному з нас

(до 202 річниці з дня народження письменника)

Тарас Шевченко - видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу.
Однак, Великий Кобзар став знаковою особистістю не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя. У багатьох країнах йому встановлені пам'ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу.
Тому, навіть через віки не міліє, а прибуває джерело людської шани та поваги до нього! З нагоди вшанування памяті Тараса Григоровича в центральному парку  Умані пройшли Шевченкові читання, долучились до цієї події і працівники центральної бібліотеки та системи в цілому. Серед декламаторів були студенти вищих та середніх учбових закладів, учні шкіл, працівники культури та освіти. 


Уманчани із задоволенням слухали поезію Кобзаря, що своєю творчістю запалив вогонь свободи і вказав дорогу до волі.
Після літературних читань бібліотекарі провели флешмоб «Шевченко у кожному з нас»,  метою якого було залучити якомога більшу кількість людей і зясувати чи полюбляють вони поезію Шевченка, чи знають вони його  творчість і що повязувало Тараса Григоровича з нашим містом.
 Флешмоб пройшов дуже вдало, молодь проявила себе неабиякими знавцями та шанувальниками життя і творчості генія. Респонденти цитували слова великого пророка, ділилися враженнями від поезій. Фотодайджест флешмобу виглядав так:  










Також, працівниками абонементу була організована озвучена книжкова виставка "Тарасе, долею твоєю стомовний світ переболів".




Немає коментарів:

Дописати коментар