Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

понеділок, 10 листопада 2014 р.

Ознайомлення з довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки та краєзнавчою літературою (бібліотечний урок)

Краєзнавча робота є необхідним фундаментом, який привертає до бібліотек  більше читачів і згуртує навколо себе національно свідому громадськість.
Зміст краєзнавчої роботи публічних бібліотек визначається такими основними складовими частинами: формування краєзнавчого фонду, створення довідкового апарату, широка популяризація краєзнавчих видань та наявність краєзнавчої специфіки в оформленні бібліотеки.
Вже стало доброю традицією, що наша бібліотека  координує свою роботу з культосвітніми установами, навчальними закладами, музеями, громадськими організаціями по виявленню, вивченню пам’ятників, пам’ятних місць історії району, міста.
Однією з успішних форм роботи є  проведення уроків бібліотечно-бібліографічної грамотності. Однак в цьому році особливим було те, що учасниками стали не лише спудеї наших вузів, але й студенти з інших країн, які навчаються в УДПУ за обміном. Тому робота була дуже цікавою, гості нашого міста, були вражені багатою історією, культурою, традиціями Умані та її околиць.
То ж для відвідувачів нашого блогу нагадуємо, що в бібліотеці ви можете знайти багато унікальних матеріалів на краєзнавчу тематику.  










Немає коментарів:

Дописати коментар