Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

вівторок, 30 березня 2021 р.

 Життя чудове – посміхнись!

Гумор – це спосіб мислення, тож навчити йому неможливо. (Михайло Жванецький)

Перша письмова згадка про 1 квітня як конкретний День усіх дурнів знайдено в англійській літературі XVII ст.. Незабаром колоністи експортували цю традицію до Північної Америки та Австралії. Науковці припускають, що це свято прийшло до нас з Німеччини на початку XVIII ст.. Його називали ще брехливим днем або Марією-брехукою – одним з народних прізвиськ Марії Єгипетської., святої VI ст., день вшанування якої за старим стилем збігається з 1 квітня.

Дарвін висловив припущення, що сміх допомагає людині набути психічної рівноваги. Фрейд же вважав, що завдяки сміху людина здатна пригнічувати свої хтиві думки. Якщо дивитися на сміх з боку біохімії, то він перешкоджає утворенню кортизолу, який згубно впливає на імунну систему людини.

До Вашої уваги представлена книжкова мозаїка «Життя чудове – посміхнись!», де зібрані гумористичні твори письменників з усього світу, зокрема українських класиків. Особливу увагу привертає альбом відомого карикатуриста з Данії Герлуфа Бідструпа, малюнки якого часто використовують періодичні видання.



Немає коментарів:

Дописати коментар