Черкаська обл. м. Умань вул. Незалежності 1 тел. 04744 5-27-49 E-mail: centrallibrary19@gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100022528305437

середу, 6 квітня 2016 р.

Обговорення книги Дмитра Стельмаха «Скелети в письменницьких шафах»

В центральній бібліотеці для дорослих пройшло обговорення книги Дмитра Стельмаха "Скелети в письменницьких шафах". Вона була надрукована у Києві ще в 2013 році і лише недавно потрапила до нашої бібліотеки. І працівники бібліотеки і читачі були захоплені відвертими історіями з життя відомих українських письменників. 
Відступаючи від традиційних біографічних описів, син відомого українського класика Михайла Стельмаха, Дмитро Стельмах написав книгу «Скелети в письменницьких шафах». В ній зібрані спогади з його дитинства, юності і молодості, які пройшли в осередку інтелігенції – відомих письменників та їхніх родин. Разом з іншими письменницькими дітьми Дмитро Михайлович ріс, грав в одному дворі і навчався в школі. Перед читачами постають долі багатьох діячів української еліти ХХ століття, їхні злети і падіння, мрії і розчарування.
         Ментально погляди героїв дуже близькі кожному українцеві, як і зараз, дехто ще в ті часи намагається виїхати закордон, і зрештою багатьом вдається добре влаштуватись за межами Батьківщини. Стає прикро за те, що таланти змушені шукати свою долю на чужині. Через призму століть спостерігаємо типові для українців труднощі, перешкоди для творчої діяльності особистості.
      З перших сторінок книга захоплює, її мова легка і щира, переплетена нотками ностальгічних настроїв.  Написана цікаво, з гумором, теплотою і любовю. Багато цікавих фактів про життя родин відомих людей, яких ми знали здебільшого тільки по шкільній         програмі.
         В той же час вражають болючі і вистраждані періоди історії, згадані в книзі. Написані сучасником і очевидцем, події глибоко осмислені, конкретні, реалістичні, що в повній мірі допомагає читачеві емоційно осягнути написане.
             Дякуємо автору за гарний настрій від прочитаного і бажаємо  творчої наснаги та особистого щастя.  Радимо прочитати цю книгу.

Немає коментарів:

Дописати коментар